En dag i bilder


2010-11-27

Lite bilder




Min dressyrsadel är numera till salu.



Sovrumsfönstret fick sig en stjärna.



Wilma och jag i eftermiddagssolen.



Rejält med kläder måste man ha när man ska ut och galoppera.


Kreaktiv



Ja både igår och idag har jag känns kreaktiviteten flöda. De håller på och avverkar bakom stallet och en massa grankvistar ligger och de är perfekt för utsmyckningar som denna. Har svart stensand i botten och sen grankvistar och tre guldljus som har brunnit ett tag för att få den "använda" känslan.

Har varit hos Marianne idag också och jag är så glad att jag har henne just nu, min ventil.

Jag är chaufför inatt så nu blir det en dusch och sen nanna kudden men psykologiboken eftersom jag har prov till veckan, spännande.

God natt.


julstämning



Har städat och donat lite idag, blev riktigt bra i köket, vid matbordet och vardagsrummet. Ljus i massor och julmusik på högsta volym, nu kommer julstämningen:)


Dagens i-landsproblem

Jag drack upp all mjölk innan jag hann ta penicillinet så nu måste jag resa mig från soffan, gå in i köket och ta vatten eller någt att dricka för att ta penicillinet.

Men nu till något trevligare, Wilma ska få träffa Murphy idag och förhoppningsvis blir det valpar men man vet aldrig med Wilma hon kan ge honom extremt med stryk också, ah Wilma.

Jag håller på med sadelkammaren också, städar och donar så det ska bli fint och det börjar se riktigt proffsigt ut. Ska försöka rida ut en sväng på Lelle också idag, måste bara försöka ta mig i kragen och fara till stallet så att allt blir gjort och inte sitta kvar i soffan och hänga som en annan lodare.

Försöker skriva senare om hur det har gått med Wilma vs Murpgy.

Vad är detta?



Kan ni berätta för mig vad detta är? OBS smygfotad bild!!!!


Världskris?

Ja det är nu dags för den sista rapportskrivningen i skolan och ämnet blev en världskris men problemet jag har nu är vilken kris, hela världen kryllar av kriser, vissa märks andra inte.

För mig är en världskris något som påverkar hela världen annars skulle det inte heta världskris men jag är ju som jag är och vill påverka, få  människor att lyssna och genom en rapport får jag väl inte någon att lyssna?

Är världskrisen att Prinsessan Madeleine hade en svår tid när hon hade uppbrottet med Jonas eller är det att tusentals foster gömdes i tempel? Alla har vi olika synpunkter på världskriser.
Tankarna kring denna uppgift cirkulerar hela tiden då jag vill bli klar med den fort så att jag kan känna mig lugn men efter dagens läkarbesök har jag bara blivit mer stressad, varför?

Jag kände i måndags att det ilade i örat och gjorde lite ont, varningssignalerna ljöd och på tisdag morgon ringde jag vårdcentralen och fick tid hos en sköterska som tog blodprov (stick i fingret) och halsprover mm, tittade även i öron och hals men sa att allt såg så fint ut. Jag sa tack och for därifrån. I morse vid 4 vaknade jag och grät av smärta i örat men lyckades somna om vid fem och klev sen upp vid sju, halv åtta ringde jag vårdcentralen och bad att få komma dit igen och träffa en doktor vilket jag fick. Resultatet av besöket var, öroninflammation på båda öronen + en rejäl inflammation i vänster hörselgång. Doktorn förstod varför jag vaknat och grinat.
Nu blir det pencillin i 10dagar och smärtstillande lika länge sen är det bara att hoppas på att jag hör snart på vänster öra för det börjar bli drygt nu.

Men nu ska jag bara försöka ta det lugnt och kurera mig...och skriva rapport.

/M

Globaliseringens följder

Globaliseringens följder:

Med takt att världens ekonomi både blomstrar och minskar så ökar handeln mellan länderna och länder ser möjligheter i andra länder både när det gäller att importera och exportera.
Företag startas och människor behövs i fabriker som tillverkar alla möjliga artiklar som sedan säljs runt om i världen för pengar som kanske är mer än vad arbetarna i fabrikerna får i lön.

Vi reser jorden runt och vi studerar och arbetar utomland. Genom internet kan vi få den kontakt med människor runt om i världen och genom internet kan vi handla snabbt och billigt från andra länder. Känner vi för att äta indiskt en kväll kan vi själva köpa alla ingredienser för att skapa just den maträtten vi vill ha.

Hela tiden så sker globaliseringen och det är väl egentligen inget vi kan göra åt saken för hur skulle det vara om vi bara sålde egenproducerade saker i Sverige och inte tog in artiklar mm från andra länder, skulle det då bli som i Tyskland under 40-talet, endast renrasiga människor som till den ariska rasen och endast produkter som är skapade och odlade av den ariska rasen? Vi måste självklart ta in varor från andra länder men vi borde kanske ta oss en funderare på vad det är för varor som vi importerar och exporterar, vilka har skapat varan och i vilken miljö, inte bara tänka på priset som många gör.


Genom teknikens underbara värld kan vi som sagt köpa och sälja varor över hela världen och vi kan snabbt och enkelt transportera varor och frakta som snabbt och det som kan vara en positiv faktor är att ekonomier knyts närmare varandra.

Idag har vi ett öppet samhälle som inte säger nej till internationella influenser och det är många länder som har gått samma och tagit ett gemensamt beslut i både ekonomiska och politiska frågor och har gjort att det internationella utbytet ökar. Genom EU och WTO har man sänkt eller tagit bort tullar och andra handelshinder som gör att det är lättare att frakta varor mellan länder.

Men självklart finns det en baksida med det hela. Människor svälter i vissa länder och varje dag dör människor på grund av svält men gör vi verkligen något åt det? Vi har alla dessa hjälporganisationer som försöker hjälpa men ibland är hjälpen för lite och människor dör i onödan. I t ex Kina tvingas barn sy olika produkter för företag som ska sälja dom vidare till rika länder så att Vd:n ska kunna bjuda sin familj på en extra lång solsemester när vädret blir sämre, tänker den vd:n på dom barn som sitter och syr produkterna eller tänker han eller hon endast på dom pengar som sakta men säkert rullar in på alla konton?

Följderna av globaliseringen är både positiv och negativ. Det positiva är att vi sammanflätar kontakter med andra länder och vi får ta del av deras erfarenheter när det gäller handel mm men vi får också se den bakgrund av misär och hemskheter som flödar i de länder där produktion av t ex kläder sker.

Vi behöver kunna importera och exportera för att överleva men vi borde kanske börja tänka på vad det är vi exporterar och importerar för alla produkter som tillverkas måste tillverkas av någon och där behöver vi se över vilka det är som skapar produkterna och i vilka miljöer de är i, alla måste kunna arbeta i bra miljöer med bra förutsättning när det gäller lön mm.

Ekonomiska kriser och dressyrträning

Ja helgen har varit fullspäckad då jag har tränat Lelle för Berit (http://berit.hintab.se/index.html) och det gick riktigt bra på söndagen, lördagen var jag bara nöjd med hästen men  på söndagen skärpte jag till mig och gick ur ridhuset med ett leende på läpparna.

Nu sitter jag med en samhällskunskaps uppgift som ska redovisas på torsdag. Jag har valt att studera krisen som Irland har för tillfället och se hur den kan påverka övriga länder, ska bli intressant att se hur det kommer att bli då jag har planer på att åka till Irland i vår.

Var till doktorn idag också eftersom halsontet inte vill försvinna + att öronen inte kändes 100% men som tur var så mådde både hals och öron bra, dock togs ett blodprov och nu ska jag ta mer prover eftersom det fortfarande finns för mkt vita blodkroppar i blodet, kanske en knöl till som sitter någonstans och gör sattyg?!

Nu ska jag fortsätta och skriva lite innan jag ska krypa ner i min säng, ska upp och ta ut hästarna imorgon bitti, kanske en morgontur?

Ha det bra /M

storvik



Syster och jag smyckade pappas grav till allahelgona med ljus och krans.
Du är saknad pappa.



Sally är en rackarhund:)


Marie:)

Jag är så glad för Marie ska vara med i "Stjärnorna på slottet" i jul, jag blir som ett barn på julafton kan knappt bärga mig innan det är dags:)


Hurt

Jag har haft samma förebild sedan jag var ca 12år och hon kommer nog alltid vara den kvinnan som jag ser upp till mest av alla. En gång sa hon till mig att det är när vi är som starkast som vi är som svagast för det är då vi är sårbara och hon hade rätt, hon har alltid rätt.

Idag är den Johnny Cash's låt "Hurt" som går på repeat, den slutar inte höras när ljudet blir avstängt, den fortsätter som ett elak mantra i mitt huvud. Jag försöker se klart men dimman ligger kvar som en bakfylla som vägrar försvinna, en bakfylla som blivit kronisk. Erbjudanden kommer och går som lokalbussarna och kvar på hållplatsen står jag och hoppas att jag någon gång ska våga kliva på.

Vad händer om bussarna slutar gå? Blir jag kvar för evigt på samma busshållsplats eller kan man gå?

Jag vet att jag pratar i metaforer men just nu har jag det humöret.

Imorgon (måndag) åker jag uppåt till dom norrländska skogarna och snusar häst och hund.


I hurt myself today
To see if I still feel
I focus on the pain
The only thing that's real
The needle tears a hole
The old familiar sting
Try to kill it all away
But I remember everything

What have I become
My sweetest friend
Everyone I know
goes away
In the end
And you could have it all
My empire of dirt
I will let you down
I will make you hurt

I wear this crown of thorns
Upon my liar's chair
Full of broken thoughts
I cannot repair


Monologen

Mitt liv är som en teaterföreställning, hela tiden sker nya händelser, på både gott och ont. Nu är det dags för monologen och jag har tappat texten. Salongen är släckt och en enda strålkastare lyser på mig, ensam på scenen men en resväska i handen. Ingen sufflös finns framför mig, ingen som kan hjälpa mig att komma ihåg som textraderna som jag så väl kan, jag är ensam nu, ensam att klara mig ur den här situationen som står framför mig.

Ute i salongen sitter vänner, familj kända och okända och väntar på att jag ska leverera ett budskap, en mening om livet och döden, glädje och sorg men jag har tappat texten, orden har försvunnit, vad ska jag säga?!
Det är knäpptyst, släpper du en knappnål hörs det när den tar mark, bara mina egna andetag ljuder i salongen.

Jag tittar upp och ser ut över publiken som jag egentligen inte ser eftersom ljuset strålar i ögonen och jag blir bländad men jag försöer urskilja människorna som sitter där, kan någon hjälpa mig?

Utlämnad, blottad tar jag ett steg framåt och tar ett djupt andetag.

Varje minut är som en mening, varje timma som en dialog men livet förblir för alltid som en monolog.


Väljer jag rätt?

Idag var jag och mammsen in på Fonus i Sandviken för att köpa en ny gravlyckta till mormors grav och på en gång jag klev in på kontoret så kändes det som att åter vara hemma, VARFÖR SÖKTE JAG INTE IGEN?????
Kanske ska jag jobba som begravningsentreprenör, jag är kanske som gjord för arbetet.

Jag har försökt plugga idag också men tror ni det går? Nej inte alls det är så mycket annat i huvudet just nu + att lillasyster ville att jag skulle rida hennes ponny och jag bangar aldrig ur på det, älskar den ponnyn, ge henne till mig NU! Men nu ikväll har jag suttit med psykologin lite och försökt få in lite i huvudet som för övrigt står still nu, tror den håller på och går i strejk. Bestämde även med mor ikväll att jag ska stanna kvar här tills på måndag efter jag inte mådde särskilt bra idag varför tänker jag inte ta upp här men nej jag är inte med barn;)

Nu ska jag ta kroppen och gå mot sängen eller snarare släpa mina stackars ben mot sängen.

Mums på er alla;)

Hundsjöv vs Storvik

Tror ni det är någon skillnad? Hehe om det är, Storvik är det värsta draget i Hundsjö är det drag i när jag och Gunilla åker på ICA i Flärke woho, party all night long.

Elin har en förkärlek till blåbär med mjölk så jag var tvungen att prova det, dock blev jag inte direkt kär i det men det finns inte mycket som jag är kär i bara Wilmur och Pazzi och Lelle, mina tre barn, mamma saknar er!

Fick mig en ridtur på Lisas ponny idag också och imorgon ska jag rida mig ett dressyrpass på den lilla gula connemaraponnyn som för övrigt har kommit på att hon hatar mig, hon är för lik Prisen, knapparna sitter på samma ställe ungefär och jag hittar dom:)

Ska försöka dra med mamma till Valbo någon dag och köpa en ny tv till henne den hon har nu lever ett eget liv och det går inte att kompromissa med den om tv-programmen, idag ville den inte titta på Robinson när jag ville utan den ville vara svart.

Nu ska jag snart ut och lasta in vinterdäck i bilen för imorgon åker dom på mammas bil och eftersom jag tränar på gym är jag stark så jag får lasta i dom medan mamma står på sida och är arbetsledare, känns härligt precis som förr.

Ja just jag måste ju berätta att jag skrämde slag på min mor igår elak som jag är. Vi satt i soffan och hon smsade som vanligt (tonårsvarning!!!) och jag tyckte väl inte att jag fick riktigt med rätt respons på vad jag berättade så helt plötsligt sa jag "mamma jag är med barn" varpå mammsen blir likblek och jag ser hur hjärnan arbetar fort.

Förklarade dock för mammsen att jag inte var med barn utan att det bara var ett sätt att få henne att reagera dock var hon tvungen att fråga om jag verkligen skämtade innan hon gick och la sig bara för att vara säker.
Stackars mammsen som har en sådan elak dotter som jag, jag menar Hallå Jag med barn? Nejnej jag har dragit ut en mutter ur min biologiska klocka och den tickar inte längre.

Mums på er ;)


RSS 2.0