...

Ja min kväll blev ju inte direkt som jag ville. Mamma och jag åkte ju och handlade i Sandviken och vi bestämde oss för en köttbit och sallad. Normalt fungerar det jättebra men inte idag, antagligen pga dålig sömn och lite små ångest inför skolan och doningar. Jag fick ont i magen och blev allmänt otrevlig emot mamma och det hela slutade med bråk eller ja bråk och bråk mamma tror jag mest tog det som en nya salt då hon nog förstod vad som var felet eftersom jag aldrig direkt säger att jag har ont i magen utan jag blir arg.

Nu sitter jag i sängen och ska väl försöka sova, ska försöka åka till skolan imorgon, om det går som det känns nu så kommer jag vilja ligga kvar i sängen och hoppas att jag dör snart. Menmen så får jag inte tänka, inte nu.

Ja god natt..


Tuffa dagar

Ja det har varit det faktiskt, jobbigt med valp:) I måndags var Pelle på jaktmöte och jag och skrutt var ensamma för första gången och hon somnade så precis så att jag fick se på Saltön vilket är mitt favoritprogram. Pelle kom fram mot halv tolv och då gick jag och sov eftersom jag skulle upp och ha prov dagen efter.
På tisadagen vaknade jag av att Skrutt grät och grät eftersom Pelle hade gått och fodrat hästarna, efter massa mys blev allting bra och hon blev så glad så.

Jag åkte hem till mamma och donade lite innan jag åkte in till skolan och hade prov som faktiskt gick bra hoppas jag, håll tummarna! Skoldagen avslutade jag med etik och livsfrågor och efter det tog jag en svängom på stan med Linnea innan jag skjutsade hem henne. Efter det åkte jag till stallet och fixade med kaninerna och pratade med lite folk innan jag åkte hem och städade lite.

Vid sex åkte Pelle på möte och Skrutt och jag blev ensamma igen, vi lekte med råttan och en socka, riktigt roligt. Efter mkt lek så somnade Skrutt i mitt knä och där sov hon till Magnus kom en sväng och pratade dock somnade hon direkt igen för hon var såå trött.
Pelle kom hem vid tio och då åkte jag hem till mamma och pluggade lite grann. Eftersom jag inte gillar att sova själv så sov jag inte så mycket under natten utan tog det mest lugnt och tittade på tv.

Nu ska jag åka och hämta mamma i sandviken, se om jag kan lura mig till mat ute idag:)

Varför säger man att man ska äta ute, man äter ju inomhus? hmmm..

Här är hon=)


Hovrikets glittrande graze

Ja så heter hon, den nya söta underbara gosiga valpen. Jag lovar att jag lägger in en bild sen när jag har lyckats få henne att sitta stilla och se söt ut, eller ja söt är hon alltid men still nja bara när hon sover.
Nu ska jag läsa igenom naturkunskapen innan det är läggdags, hoppas pappa pelle kommer hem snart.

Magda fast i poliskontroll

Jo ni läste rätt så jag bloggar från en cell i polishuset i Gävle. Dom tog mig för jag hade inget körkort på mig. Ne skämt och sido så hamnade jag faktiskt i en poliskontroll på väg hem från stallet och jag hade faktiskt inget körkort på mig, ingenting som kunde styrka på att jag var den jag var men det fixade den snälla polisen och vipps så fick vi bekräftelse jag var den jag var riktigt skönt att veta. Jag fick blåsa och det visade negativt så det var skönt inte för att jag har druckit nått eller så men man kan ju aldrig veta vad tandkrämen innehåller.

Pelle kanin har varit här hemma också, mysigt att ha en litet kanin i soffan ibland, funderar på att ta hem dom båda nu när jag inte har nått i stallet att göra längre. Skulle vara skönt att få komma bort därifrån.

Annars då? Jag har inte gjort ett skit förutom att plugga en massa men jag har lite problem med etikläxan men jag antar att det ska ordna sig innan tisdag då den ska vara inlämnad. Gjort en nu header också, blev inge nöjd menmen det får väl duga tills jag orkar göra en ny någon dag.

Imorgon åker mamma och jag blir ensam ensam, eller ja jag får sova hos Maggan och Pelle om jag vill men jag tror jag blir hemma. På tisdag är det vägning och prov, först vägningen och sen provet, suck...

Nu blir det parlamentet/ponnyakuten sen blir det Peak Practise samtidigt som det blir lite plugg...

Tjing.


En lite berättelse

Jag kan inte sova så ni ska få en lite berättelse.

Vinter/Våren 2006 så svarade jag på en annons på bukefalos om att det var en familj i Örnsköldsvik som ville ha lite hjälp med hästar + att vara barnvakt ibland och jag kände att jag skulle svara på det och jag gjorde det och vipps fick jag svar om att jag var välkommen och hälsa på dom.
Så jag åkte upp och hälsade på och eftersom jag bara hade pratat lite på telefon med mamman i familjen så visste jag inget mer än vad dom hade skrivit.
När bussen åkte in på busstationen i Övik så såg jag Gunilla och Elin. Elin hade sin bamseoverall på sig, en röd och hon var den sötaste goaste ungen som jag någonsin har träffat, älskade henne från första början.

Vi åkte hem till familjens hus och jag träffade dom underbara hundarna och den ena fastnade jag oerhört för, en schäfer vid namn Vicki, hon blev min trogna följeslagare sommaren som kom och vi lämnade knappt varandra.
Iaf jag visste att en till tjej skulle komma och hälsa på och jag trodde ALDRIG att jag skulle få jobbet men bara någon dag efter att den andra tjejen hade varit där så fick jag ett mail om att ville jag fortfarande komma så var jobbet mitt och vem tackar nej till det? Jag gjorde inte det utan jag tackade ja och planeringarna inför sommaren började.

När sommaren kom så tog jag häst och kläder och åkte upp och jag visste att det var nu mitt liv skulle förändras.
Prisen och jag tränade både dressyr och hoppning och vi tävlade och fick en blå/gul rosett=)

Menmen den här familjen blev min andra familj och dom har räddat mig så många gånger och jag älskar att åka upp till dom för jag känner mig ALLTID trygg där för jag vet att dom finns alltid där, i både vått och torrt.
I somras var Gunilla det största stödet när min pappa gick bort och såklart Elin som tröstade mig rejält efter beskedet. Kommer ihåg det som om det vore igår. Vi var påväg till Umeå men skulle släppa in hästarna innan så dom fick vara inne för det regnade som tusan och när Gunilla började prata så förstod jag vad som hade hänt. När mamma sa att pappa var borta fall allt och jag la huvudet i elins knä och hon strök min kind så försiktigt, som om jag vore gjord av glas.

Den dagen bråkade inte Elin ett dugg med mig utan hon mysste extra mycket med mig hela dagen och vi kramades hela tiden, min älskade lillasyster.
Ah det här skulle kunna bli en hel bok känner jag men jag tänker avsluta det såhär lite abrupt med att säga.

Gunilla, Morgan och Elin ni är min älskade andra familj och ni är det bästa som hänt mig kan man säga, ni finns alltid där för mig och det är jag så glad över och i sommmar blir det en Hello Kitty tårta!!


Och det börjar om...

Vaknade imorse med paniken i bröstet och allting börjar om igen. Jag vet att jag har ingen rätt till att känna såhär men jag kan inte ta bort tankarna, dom har bitit sig fast i huvudet och mitt monster har tydligen bestämt sig för att vara med mig i all evighet. Jag är fet...Fet...FET!!! Jag borde inte finnas till, alla borde hata mig.
Jag har panik över skolan, att träffa alla, att ta på mig masken och låtsas vara någon som jag inte är. Tänk om dom visste vem jag egentligen är, att jag inte är den som dom tror att jag är, dom skulle inte ens vilja vara i närheten av mig.

Jag har mina tiger ränder, kroppen är fylld med dom och innuti finns mitt svält monster som varje dag ler bakom mitt öra och tyst väser "kom igen du vet att du vill tappa tio kilo, minst" och vad gör jag, jo jag skippar att äta, jag kräks upp maten som jag tvingar ner i halsen...Jag är totalt jävla misslyckad...

Imorgon är det minnesstunden för Olivia men jag kommer inte gå, förlåt Olivia men det går inte, kommer tänka på dig hela dagen.


Dressyr? hmm.



Hästen ovan heter Munsboro Chessie och ägs av min kompis Emelie. Chessie stod i vårt stall här hemma i Storvik men nu står dom i Jäderfors och jag ska väl försöka börja träna Chessie lite smått nu framöver.
Men nu börjar jag fundera, är jag en dressyrryttare? Jag är ju född hoppryttare men nu rider jag ju bara dressyr, rider inte ens över en bom längre, det är katastrof, allt är Gunillas fel:)

Har praktiskt taget varit hemma hela veckan och bara tagit det lugnt men imorgon ska jag in en sväng och ha engelska och naturkunskap, imorgon kväll har jag inga som helst planer, blir plugg antar jag eftersom jag har prov på tisdag i naturkunskapen. Myrran och jag har varit och tittat när Isabell red på ridskolan och man ser verkligen hur ridskolehästarna är "programerade" och att dom knappt reagerar på omgivningen.
D och jag hade ju ett litet "samtal" igår kväll och det slutade väl inte som vi ville och idag ångrade han sig och han gav mig en röd ros som typ "förlåt".

Nu ska jag snart ta och lägga mig så att jag orkar upp imorgon, känner att tröttheten börjar komma tillbaka och det skrämmer mig till tusen, vill inte gå tillbaka till det.


Jag går förbi och hon ger mig blicken...

Vaknar upp av mamma som säger att det snöar, oh no tänker jag. Kicki ringer, myrran är påväg panik utbryter. Dörrklockan ringer och jag hör den skrikande hunden utanför. Myrran springer in och letar reda på den varmaste och gosigaste kudden i soffan och vipps så sover hon.
Jag tittar ut genom fönstret och ser att det snöar mera, känner hjärtklappningen, det här är inte bra. Sneglar på klockan och inser att det ÄR promenaddax men hur ska detta gå till. Går försiktigt in i vardagsrummet och kliar Myrran försiktigt på ryggen och säger till henne att det är dax att vakna. Hon tittar på mig med ett halvt öga och det ser ut som hon funderar på om jag är dum i huvudet.

Efter någon minut lyfter jag henne till dörren och tar på  henne kopplet och öppnar sakta dörren. Myrran ser snön och vänder tillbaka in, dragkampen har börjat! Blod, svett och tårar blir det och mycket gnäll innan vi äntligen har låst dörren och satt ner tassarna på marken (snön!!)
Myrran tittar bedjande på mig och undrar om vi inte bara kan kissa utanför trappen och sen gå in igen men icke sa nicke vi måste röra på oss. Efter tio meter vänder Myrran och vill gå in igen men jag kände mig stark inför dagens promenad, planering är bra, jag drar! Myrran med mig. Folk tittar konstigt på mig, tro mig jag är INGEN djurplågare, men hunden måste ju göra sina behov.

En promenad som vanligt vis tar oss 10 minuter går på 2 röda sekunder och Myrran kissar i farten. När jag nu går förbi soffan hon ligger i spänner hon blicken i mig och jag känner rysningarna i ryggraden, undrar om mamma kan ta med sig henne till jobbet, hon skrämmer mig!

Verkligheten hinner ikapp

Gick in på bloggen i hopp om att allting var en dröm, att det där skulle stå "blev friskförklarad idag och mår toppen" men verkligheten hann ikapp och där stod orden som gick som en kniv genom hjärtat.
Vill inte påminnas om att döden ständigt är nära.

Hälsa min pappa Olivia om du ser honom.

En vacker ängel till oss kom men log och vände om.


Det är då man tänker på vad man har

I morse vid sex så somnade vår älskade vän Olivia in. Hon hade leukemi och nu sa hennes kropp stop och hon somnade in. Mina tankar går till hennes mamma och pappa och syskon som jag tror har haft en jobbig dag idag. Jag kommer att minnas Olivia som den glada spralliga tjejen med ett leende så man blev så glad av. Var man inte på bra humör och träffade Olivia så blev man garanterat på bra humör. Tack för den tiden jag fick med dig.


Det får en att tänka

Vissa människor utsätt för mer saker än andra människor och det är fel enligt mig. En person som jag känner är sjuk i cancer och jag vet att hon just nu inte mår bra och det känns så fel. Jag önskar att hon kommer må bättre snart och att hon får komma hem från sjukhuset och vara i hemmamiljö, man blir sjukare om man är på sjukhuset enligt mig. Nu håller jag tummarna.

Jag då? hmm jadu. Jag mår riktigt bra och det är tack vare eliten i skolan och riktigt bra läkare som har gett mig en bra medicin som gör att allting känns lättare. Idag har jag haft en riktig pluggdag och jag hoppas nu att provet imorgon går bra, klockan nio får ni hålla tummarna för mig. Jag har lite problem med att hålla isär röda och vita blodceller och blodplättar och vilken funktion för kroppen dom har, bara att hoppas på det bästa.

Imorgon har jag först prov sen naturkunskap kl 11 och efter det blir det lunch med eliten. Eftersom lillasyster inte brukar rida på fredagar så ska jag få rida ponny imorgon och det ska bli så roligt att få rida eftersom jag inte har gjort det på såååå länge, hur mkt jag orkar återstår att se. På lördag blir det till att rida Chessie och frisera hennes man som tydligen har växt, blir till att rycka och klippa antar jag.

Ja just ja mamma fyller år imorgon, wiiee..Sen ska jag boka biljetter till Övik också, funderar på att åka runt den 1? och komma hem den 6 eller 7? går det för öviksborna?
nu ska jag dricka lite cola för att pigga upp hjärnan och gå igenom anteckningarna igen. tjing tjing.

Tisdag

Tisdag var lika med skola och idag skulle jag åka buss, den ni. Jag åkte med åtta bussen för vi började nio och självklart kom Linnéa strax innan nio och lektionen började och vi hade som vanligt väldigt trevligt.
Vi disskuterade en massa i vår lilla etik grupp och kom som vanligt med en massa smarta idéer som vi alltid gör.
Efter skolan promenerade Linnéa och jag till skolan med en instickare på Ånyo där vi hittade en gammal tidning med 80-talets knipgymnastiklärare, kommer inte ihåg va hon heter i efternamn, hon heter nått med Susanne.
I skolan letade vi efter Marcus men han hade ju lunch! så det blev inget snack med M utan vid 13 åkte jag heeeem.

Hemma väntade mammsen så vi åt lite tillsammans eller ja mamma tittade på när jag åt som hon brukar göra. Sen packade vi bilen full med saker som skulle kastas och sen åkte vi till tippen och kastade och sen åkte vi hem och packade in resten i bilen och åkte igen. Var ner till stallet och tittade så att Lisa packade med alla saker hon ska ha med på träningen eftersom jag inte skulle med. Mamma åkte på kören när jag kom hem och jag satte mig här, ovanligt va? Ja just ja MIN LAPTOP funkar igen och jag fixade det helt själv:) You know kvinnor kan!

Nu ska jag snart titta på House och innan det ska jag koka en kopp the till. Imorgon börjar jag 8 och ska åka 7 från storvik och sen kommer jag inte hem förrän 17, tror ni jag klarar det jag som inte ens är van att vara vaken hela dagarna, jag måste min sömn! Jajaj hoppas på att eliten är där när jag kommer, glad om Carro är med på naturkunskapen, need her!!

Ja just ja, Linnéa och jag är så himla snygga!



Ett tag sedan

Min laptop bestämde sig igår för att inte vara med. Helt sjukt en sprillans ny laptop som bara för att man avinstallerar ett program dör, skit kul? ne...Men hur står det till med mig liv då? Jo nu ska ni få veta.

Som ni vet så har jag åkt fram och tillbaka till olika sjukhus och gjort röntgen och olika undersökningar och vet ni vad jag säger ? RAMLA ALDRIG AV EN HÄST! I och med att jag ramlade av Prisen 2007 så har jag dragit på mig en ryggskada som jag alltid kommer att ha och den har gjort att känseln på vänster sida inte är som den ska + att reflexerna inte är som dom ska och så kommer det alltid att vara, bara att leva med det.
Det dom letade på MR röntgen var ifall jag hade fått MS som min pappa hade eller om det satt en tumör i huvudet eftersom jag har haft huvudvärk bakom vänstra ögat men har nu fått det konstaterat att huvudvärken jag får är antagligen migrän och INGEN tumör tack och lov.

Eftersom mitt problem med kisseriet är kvar så ska dom fortsätta utredningen på det och det kommer väl antagligen ta ett tag till innan vi får reda på vad som är felet där men jag kommer finnas kvar ett tag till för er som vill:) Tack för allt erat stöd jag har verkligen behövt det och nu ska jag planera min påsk som jag förhoppningsvis kommer att tillbringa i Övik hos min älskade extra familj som jag saknar så jag nästan spricker.

Nu blir det sängen för imorgon ska jag träffa eliten i skolan.

Ny design

Så va tycker ni? Fick photoshop idag och nu ska jag väl ta mig lite tid och försöka fixa lite bilder.
Idag har jag faktiskt haft en riktigt bra dag vilket det var länge sedan jag hade. Åkte till skolan till åtta och hade lektion till halv tio och sen stannade jag och Carro ett par minuter nere i källaren men vi tröttnade så jag skjutsade hem Carro som åker till sthlm idag, going to miss u sweetie.
När jag kom hem så la mig och sov ett par timmar innan mamma kom hem och drog upp mig. Vid två fick jag ett meddelande om att packetet hade kommit och att jag kunde hämta det på konsum så jag GICK ner till konsum och hämtade ut det. Kom ner till stallet och provade mollys nya mössa och den passade riktigt bra, hon får nog ha den när hon åker så inte hör något. Lisa fick också ett sadelskydd så att dressyrsadeln inte blir repig -mummel mummel- om du ser detta lisa:)

Vi lastade Molly och det gick väl rätt bra, bara man inte stressar henne så går det bra.
Efter lastningen gick jag hem till Maggan och Pelle och där var Rune, älskade underbara Rune så vi la oss på golvet och bara mös, älskar att burra in huvudet i hans päls, han är så lurvig:)
Pratade med Maggan i säkert en timme innan hon skjutsade hem mig och då tog jag mig lite mat som mammsen hade gjort och det var jättegott:) Nu har jag tittat på Andra avenyn och ska kanske titta på True Blood men jag vet inte om jag orkar. Huvudvärken spökar idag och det är inge roligt alls.

Men som sagt vad tycker ni om designen, rosa va:D


The teddybear dance

Jag skriver och skriver på min engelska uppsats och det är faktiskt jobbigt eftersom jag på ett sätt skriver om mig själv och måste skriva så minnesdelar lite då och då, det är obehagligt.
Pratade med doktorn på morgonen och hon har skrivit ut mer medicin till mig och sen ska jag tillbaka till henne och eventuellet göra en ny undersökning av njurarna.
Hon sa även att så fort dom hör något från Stockholm så skulle hon ringa och berätta hur det ligger till, alltså väntar vi fortfarande.
Tog mig en promenad ner till stallet och donade med kaninerna lite grann och det blir jobbigare och jobbigare att gå dit eftersom jag vet att jag inte hör hemma där längre, det enda som binder mig till det stallet är lite grejer och två kaniner som jag just nu bara vill bli av med, någon som vill ha 2?

Nu ikväll har jag bara legat i soffan och tittat på Silent Witness och Simpson och önskar mig bort, bort. Det känns som att jag börjar bli deppig men samtidigt så säger jag till mig själv att jag har INTE rätt att vara nere.
När mamma nämner ordet cancer får jag panik, tänk om?

Ne nu ska jag fortsätta titta på House och sen ska jag släpa min döda kropp upp i sängen, ska vara i skolan 8 imorgon bitti för Naturkunskaps lektion wiieee synd bara att jag inte hinner träffa Linnea, saknar min kärlekskollektivpartner har inte träffat henne sen i onsdags, AH en vecka imorgon!

Många bloggar har typ en frågestund så har du en fråga till mig så får du gärna fråga, jag svarar nog på allt, tror jag.


Rubrik?

Dagen då? Hmm...Började dagen med att ringa hälsocentralen och få en tid med min doktor imorgon eftersom medicinen börjar ta slut och jag har provat två ggr att sluta men det går inte. Tog ingen talett igår och ingen idag och det har resulterat i att jag knappt kunna gått utanför dörren, kul va? Vi väntar spänt på resultaten från sthlm men jag antar att det kommer ta ett par dagar till innan dom kommer.
E ringde idag och hon ska komma ut en sväng på torsdag fm eftersom förmiddagarna brukar vara en bra del av dagen, mindre skakningar och mindre trötthet.

Har lyckats skriva en HEL sida på min engelska uppsats, det är bra gjort eftersom jag skriver med mycket konstiga ord som det tar lång tid innan man kommer fram till hur det stavas.
Imorgon blir det samtal med doktorn och sen plugg för hela slanten, ja självklart ska jag titta på Silent Witness men det tillhör ju liksom vardagen.

Nu har jag dock en fråga till er:

OM ni fick reda på att ni har en obotlig sjukdom och bara hade ett visst antal år kvar i livet som ni kunde röra er, vad skulle ni göra då?


Stockholm i korthet.

Vi bodde på World trade center, fint hotell, riktigt trevligt.



Sophiahemmets välkomnande skyllt.Vi tog oss en taxi från hotellet till sjukhuset.


På sjukhuet togs en MR (magnetröntgen) och det var väl inte det trevligaste man kan göra men det tog bara 40minuter sen var det klart.


Nu är jag hemma igen och vi måste vänta minst fem dagar innan vi får svar på röntgen.


Nu bär det iväg..

Ja snart åker mamma och jag till Stockholm för att imorgon infinna oss på Sophiahemmet för MR.
Jag försöker att inte tänka på det med det är lite svårt eftersom mamma är ledsen, jag har stängt av, känner ingenting.

Vi hörs väl efter helgen kanske.


Sov så gott lilla Wilma

Vaknade vid åtta och skjutsade mamma till jobbet innan jag åkte hem och tittade på Silent Witness som jag gör för tillfället eftersom jag går igenom serien (igen). Vid halv tolv åkte jag till sandviken och gick på kicks+lindex och köpte schampoo+balsam och lite annat smått och gott.
Strax innan ett gick jag till skolan och träffade Caroline och vi pratade lite granna innan ett par andra kom och vi tjockade ihop oss i soffan innan lektionerna började. Hade prov i medicinsk grundkurs idag och jag hoppas att det gick bra, skrev på nästan allt i alla fall så det är bara att hålla tummarna.
Efter provet skjutsade jag hem Caroline, ja just ja vi gick in till Ulla och jag köpte en tröja, jättefin:)
Hämtade mamma på jobbet och vi åkte hem. Idag hade vi bestämt att Wilma skulle få somna in och Pelle och jag ordnade det vid fem och visserligen var det tungt men jag hade inte kunnat hjälpa henne på något annat sätt, hon mådde inte alls bra och om man ska se det positiva i det så har jag Kenny och Dagge kvar.
Nu ikväll har mamma och jag bokat hotell rum i sthlm och vi åker på torsdag eftermiddag och kommer hem på fredag eftermiddag beroende på undersökningen går.
Ska gå och sova nu för imorgon är det skola igen.
Tjing tjing.




Sophiahemmet





Nu kom remissen och på torsdag beger vi oss till stockholm för på fredag morgon ska vi vara på sophiahemmet tidigt och vid halv tio ska vi äntligen på röntgen.


RSS 2.0